Futbalista Čišovský dostal červenú kartu za faul na Messiho

02.11.2011 Celý región

Odporúčame:

Lionel Messi strelil v Prahe 200. gól za Barcelonu

FC Barcelona a AC Miláno postúpili do osemfinále LM
 
PLZEŇ 2. novembra (WEBNOVINY) - Kľúčovým momentom utorňajšieho stretnutia v H-skupine futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 medzi Viktoriou Plzeň a FC Barcelona (0:4) bolo vylúčenie slovenského stopéra v službách domáceho mužstva Mariána Čišovského.

Tridsaťjedenročný stredný obranca dostal červenú kartu na nedovolený zákrok na Lionela Messiho v pokutovom území v 22. min. Následnú penaltu premenil sám faulovaný hráč, ktorý napokon zaznamenal hetrik.

Štvrtý gól "blaugranas" pridal Francesc Fábregas. Kým úradujúci český šampión neinkasoval prvýkrát a neprišiel o Čišovského, bol katalánskemu veľkoklubu dôstojným súperom. Zverenci Pavla Vrbu sa dokonca dvakrát mohli ujať vedenia. Svoje vynikajúce šance však nepremenili Milan Petržela ani Daniel Kolář a Plzeň za to zaplatila až príliš krutú daň. Úradujúci španielsky i európsky šampión už po vylúčení Čišovského na ihrisku jednoznačne dominoval a kontroloval hru.

Slovenský zadák športovo priznal, že fauloval fenomenálneho argentínskeho útočníka Messiho.

"Bol tam kontakt medzi nami, ale najskôr som si myslel, že to nebude penalta. Rozhodca zapískal až niekoľko sekúnd potom, a to ešte na pokyn svojho asistenta za bránkou," povedal pre server iDnes.cz bývalý hráč Humenného, Interu Bratislava, Žiliny, Petržalky a Temešváru.

Radikálnejší názor na celú situáciu mal brankár Plzne Roman Pavlík, ktorý na Messiho pokutový kop ani nestihol poriadne zareagovať a zostal stáť v strede bránky, keďže zrejme očakával, že Argentínčan kopne loptu po svojej pravej ruke a on si vybral opačnú stranu.

"Vôbec k tej situácii nemuselo prísť. Chvíľku predtým tam bol faul na Horvátha, ktorý rozhodca neodpískal a potom tou penaltou vlastne ukončil zápas," nechal sa počuť gólman, pre ktorého to bola premiéra v Lige majstrov.

Viktoria Plzeň už nemá dve kolá pred koncom skupinovej fázy šancu na postup do jarného osemfinále. Vo vyraďovacej časti kontinentálneho pohára číslo jeden sa z "háčka" predstavia FC Barcelona a AC Miláno. Český tím spolu s bieloruským BATE Borisov zvedie súboj o konečné tretie miesto v skupine zaručujúce účasť v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2011/2012.

Paradoxom je, že bývalý slovenský reprezentant Marián Čišovský, ktorý je inak veľkou oporou českého šampióna, zavinil obe penalty, ktoré sa kopali proti Plzni v LM 2011/2012. Koncom septembra zahral v pokutovom území rukou a ponúkol veľkú šancu AC Miláno, ktorý napokon zvíťazil 2:0. "Bol som pri oboch penaltách. Čo mám k tomu povedať? Nie som z toho šťastný," dodal Čišovský.

 

Vyberte región